materialen

Tapijt

Vloeivloer

Houten vloeren

Kurk

Marmoleum

Rubber

Tapijt

Duurzaam tapijt. Hierbij is de backing (onderzijde van het tapijt) gemaakt van natuurlijke oliën en gerecycled materiaal. Ook maken wij gebruik van duurzaam tapijt waarbij een deel van de vezels van gerecycled visnetten is gemaakt.

Tapijt kan ook achtmaal effectiever zijn in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloerafwerkingen.  De garens en de tapijtrug van dit tapijt zijn 100% recyclebaar en kunnen in een gesloten lus worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies.

Dit duurzame tapijt is in allerlei kleuren te leveren.

Portfolio project

circonstruct

Waarom tapijt

Tapijt kent vele voordelen. Zo dempt tapijt het geluid van voetstappen beter, maar ook dempt het andere geluiden. Een ander voordeel van tapijt is dat het energiebesparend is, tapijt isoleert namelijk warmte. Ook is tapijt een veilige vloerbedekking, dit komt omdat tapijt een stroever materiaal is. Geen kans op uitglijden. Tapijttegels geven naast alle gemakken en voordelen van gewoon tapijt ook nog eens het voordeel dat het makkelijk te plaatsen is. Het is makkelijk aan te passen aan de ruimte waar het in moet liggen waardoor u minder hoeft te snijden aan de tapijttegels.

Er zijn tapijttegels die je onder de kraan kan schoonmaken. Mocht dit niet het geval zijn kan je de ‘vieze’ tegel vervangen door een nieuwe tegel. Denk aan de welbekende koffievlekken.

Ook kan je met tapijttegels leuke kleurencombinaties kiezen. Tevens indien de ondervloer dit toelaat, hoef je de tapijtegels niet te verlijmen aan de ondervloer. Hier hebben wij middels speciale plakkers de mogelijkheid om deze aan te brengen op de ondervloer. Kortom super duurzaam. Van de rest tapijt / tegel en snijafval wordt weer opgehaald door onze fabrikanten en in het fabricage proces terug gebracht.

Circonstruct B.V.

Samen staan wij sterk! Door samen te werken met onze partners op het gebied van duurzame vloeroplossingen komen wij stapje dichterbij totale circulariteit op het gebied van vloerafwerking.

Auteursrecht © 2021 Circonstruct.

Ontwerp & realisatie: Webtimaal