Nieuws

Tekst: Pascale Warners

“Wij doen alles vanuit de circulariteitsgedachte”, vertelt Harrie Lamers, medeoprichter en aandeelhouder van Circonstruct, een bedrijf met vijf medewerkers en een groot netwerk van businesspartners. “Het grootste deel van onze vloeren en kantoormeubelen is circulair en hierdoor erg duurzaam. Wij leveren voornamelijk aan organisaties zoals kantoren en scholen.”

Hergebruik
Al in het eerste ‘klikgesprek’ met een klant is circulariteit volgens Lamers een belangrijk onderwerp. “Recent adviseerden wij bijvoorbeeld een groot transportbedrijf in de regio, dat een nieuw distributiecentrum aan het bouwen was. Wij zijn altijd op zoek naar kansen om verder te verduurzamen. Voor de kantoorruimte van dit distributiebedrijf kozen we voor tapijttegels. Die kunnen voor honderd procent worden hergebruikt. De versneden resten worden ingezameld en verwerkt tot nieuwe tapijttegels.”

“De montage op de ondervloer is ook een aandachtspunt als je circulair wilt ondernemen”, vertelt Lamers. “De tapijttegels hoeven niet verlijmd te worden en zijn ideaal voor hergebruik. Maar we leveren en plaatsen bijvoorbeeld ook vloeren van kurk, hout, rubber, pvc en marmoleum. De meeste materialen kunnen we hergebruiken.”

Gezamenlijke bv
Het idee voor Circonstruct werd ruim vijf jaar geleden geboren nadat Lamers bij een lokale netwerkbijeenkomst in het Oostland kennismaakte met Dennis Kemper. Beiden hadden een eigen bedrijf. Kemper richtte zich destijds al op projectinrichting met de focus op vloeren. Lamers werkte als zelfstandig ondernemer in de marketing en commercie. Kemper nodigde Lamers uit om bij hem te komen flexwerken. “Toen kwam ik letterlijk bij hem over de vloer”, zegt Lamers. “Hij is specialist in vloeren. Ik richt me op netwerken en verbinden. We begonnen samen te sparren en onderzochten of we elkaars talenten konden benutten. Ik ben al jaren mentor bij de opleiding commerciële economie aan de Hogeschool in Leiden. Het viel mij op dat er in de plannen van studenten steeds meer aandacht is voor onderwerpen als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en de plastic soep. Ik dacht: ‘daar kunnen we wat mee’. Zo ontstond Circonstruct, een gezamenlijke bv naast onze andere bedrijven.”

Elkaar verrijken
Tijdens een borrel van VNO-NCW Oostland werd Lamers gewezen op het netwerk Groene Groeiers. “Dit netwerk sluit goed aan bij onze bedrijfsvisie. Ik hoop waardevolle relaties te kunnen opbouwen en samen te kunnen werken met andere ondernemers met hetzelfde gedachtegoed. We kunnen elkaar verrijken met onze kennis, waardoor we weer nieuwe mogelijkheden zien. Met elkaar kunnen we nadenken over kansen. Hoe mooi is het om elkaars talenten te benutten en duurzame samenwerkingen aan te gaan!”

Circonstruct B.V.

Samen staan wij sterk! Door samen te werken met onze partners op het gebied van duurzame vloeroplossingen komen wij stapje dichterbij totale circulariteit op het gebied van vloerafwerking.

Auteursrecht © 2021 Circonstruct.

Ontwerp & realisatie: Webtimaal